Terug naar de 19e eeuw in Museum Willet-Holthuysen

Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest op Museumnacht

Het Nederlands Kamerorkest|Nederlands Philharmonisch Orkest speelt op zaterdag 4 november tijdens Museumnacht in Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam. Het museum gaat tijdens de nacht terug naar de 19e eeuw. Olielampen gaan aan en bezoekers krijgen een lichtje mee om het prachtige huis te verkennen. En bij die sfeer van vroeger hoort natuurlijk ook de muziek uit die tijd. Het is voor de derde keer – na De Nieuwe Kerk in 2015 en de Hermitage in 2016 – dat het orkest op Museumnacht speelt.

De musici van het orkest, Bas Treub (viool), Björn Schwarze (cello) en Leon Berendse (fluit), spelen tijdens de nacht steeds in wisselende samenstellingen. Ze duiken op in de verschillende vertrekken van het grachtenpand aan de Herengracht, met romantische muziek in de woonkamer, een nocturne in de slaapkamer en misschien wel iets spannends in de donkere gangen van het huis. Ze spelen muziek uit het midden van de 19e eeuw, in de dagen dat er wekelijks kamermuziek klonk tijdens de feesten in het huis. De concerten beginnen om 20.30 uur, 21.30 uur en 22.30 uur en duren ongeveer twintig minuten.

Bijzondere plekken
Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest is dit seizoen op veel bijzondere plekken te bewonderen. In september speelde een ensemble op de Culture Club van We Are Public in De School in Amsterdam-West; op donderdag 2 november organiseren wij een filmavond met de film Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009) in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het orkest; op vrijdag 10 november speelt een ensemble van het Nederlands Kamerorkest met de Amerikaanse componist Patrick Higgins op het grensverleggende festival Le Guess Who? in Utrecht en op vrijdag 17 november spelen onze musici in Museum Van Loon tijdens FEBO Friday @ Van Loon.

Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest @ Museumnacht

za 4 november 2017
Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605, Amsterdam

Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest
Bas Treub, viool
Björn Schwarze, cello
Leon Berendse, fluit

BESTEL KAARTEN

Deel