Turing Foundation hoofdbegunstiger ‘Concerten in de Wijk’

'Als de mensen niet naar het orkest komen, dan gaat het orkest naar de mensen'. Dat is de achterliggende gedachte van ‘Concerten in de Wijk’. Dit omvangrijke project maakt deel uit van NedPhO GO!, het educatieve en maatschappelijk activiteitenprogramma van het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest. De Turing Foundation heeft zich als hoofdbegunstiger opnieuw voor drie jaar verbonden aan het project met een donatie van in totaal € 35.000.

Om klassieke muziek voor iedereen bereikbaar te maken verzorgt NedPhO GO! minimaal 30 keer per jaar concerten op onverwachte plekken in de stad. Daarmee wordt met succes een publiek bereikt dat, om welke reden dan ook, niet vanzelfsprekend klassieke concerten bezoekt. NedPhO GO! is te vinden in het Westerpark, in verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, bij buurtactiviteiten en op wijkpodia verspreid over heel Amsterdam. Altijd tot groot plezier van de toehoorders, zoals een bezoeker van een concert in een Amsterdams verzorgingstehuis het mooi samenvat: "Het breekt je dag, maar dat niet alleen, het is ook een verrijking vind ik. Kijk, in de Jordaan kunnen we allemaal zingen, maar dit is toch wat anders."

Al meer dan vijf jaar brengt het NedPhO|NKO klassieke muziek dichtbij mensen en maakt deze zo toegankelijk voor iedereen. NedPhO GO! verzorgt naast ‘Concerten in de Wijk’ educatieve programma’s op scholen, voor peuters en jongeren. Daarnaast dragen orkestleden hun enthousiasme en ervaring over aan amateur-musici en jong talent. Zo werkt het Nederlands Philharmonisch Orkest aan een vitale toekomst voor de klassieke muziek.

Deel