Sjostakovitsj in Paradiso

Nederlands Kamerorkest

Sjostakovitsj in Paradiso

MEDIA

Programma

Sjostakovitsj Pianoconcert nr. 1
Tsjaikovski Serenade voor strijkorkest op. 48

Pianist Stephan Harsono speelt deze avond samen met het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Gordan Nikolić Pianoconcert nr. 1 van Sjostakovitsj. De naam Stephan Harsono zal nog niet bij velen een belletje doen rinkelen, maar de 18-jarige pianist staat te trappelen om de wereld te veroveren. Zijn eerste wapenfeit behaalde hij begin 2014, toen hij de eerste prijs won van het Prinses Christina Concours in de leeftijdscategorie 15 t/m 19 jaar.

Naast Pianoconcert nr. 1 van Sjostakovitsj, speelt het Nederlands Kamerorkest de Serenade voor strijkorkest op. 48 van Tsjaikovski. Het orkest speelt overigens niet op het podium van Paradiso, maar op de vlakke zaalvloer met het publiek, op stoeltjes, er dicht omheen. Door die intimiteit, maar ook door speciale belichting, ontstaat een bijzondere theatrale sfeer. Daarnaast is de sfeer laagdrempelig; een drankje in de zaal is geen probleem.

 • Over de musici
 • Stephan Harsono

  Stephan Harsono , piano

  Deel
 • Ad Welleman

  Ad Welleman, trompet

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 1998 is Ad Welleman solotrompettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  aanvoerder

  Ad Welleman studeerde trompet aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij John Taber en Peter Masseurs en volgde lessen bij Armando Ghitalla, Roger Voisin, Phil Smith en William Vacchiano in de Verenigde Staten. Vanaf 1986 was hij als solotrompettist verbonden aan het Noordhollands Philharmonisch Orkest. In 1996 soleerde hij met het Conservatoriumorkest van Den Haag als onderdeel van een Ligeti-project.

  Welleman is tevens lid van Het Nederlands Blazers Ensemble, Asko|Schönberg, het Nieuw Ensemble en tal van Nederlandse symfonieorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Sinds 1998 is hij solotrompettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds 2013 is Ad Welleman hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. 

  Deel
Deel