De Nationale Opera

NedPhO|NKO en De Nationale Opera: een gouden greep

lohengrin_operamagazine

Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest zijn vaste orkestpartners van De Nationale Opera in Nationale Opera & Ballet.

Met haar vooruitstrevende visie op muziektheater en hoge kwaliteitsstandaard behoort Nationale Opera & Ballet tot de top van de internationale operahuizen. Zowel met bijzondere ensceneringen van klassieke opera’s als met gedurfde, eigentijdse muziektheaterproducties slaagt de opera erin het publiek zonder uitzondering te raken. Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest spelen hierbij een cruciale rol: de bijdrage van het orkest wordt in de (internationale) pers vaak expliciet geprezen. Pierre Audi is artistiek directeur van DNO. Chef-dirigent vanaf het seizoen 2014-2015 is Marc Albrecht.

De voor het operaorkest vereiste specifieke kwaliteiten heeft NedPhO|NKO zich door de intensieve samenwerking eigen gemaakt en tot specialisme ontwikkeld. Een succesfactor voor de ontwikkeling van deze kwaliteit is dat de orkesten zich ook in een concertprogrammering presenteren op de grote concertpodia.OperaDieSoldatenGroot

De samenwerking tussen NedPhO|NKO en De Nationale Opera is van meet af aan een gouden greep gebleken, zowel artistiek als in de waardering van publiek en pers. Door de combinatie van twee orkesten in één organisatie kan NedPhO|NKO zowel sfeervolle kamerorkestproducties spelen als grote werken neerzetten, zoals de veel geprezen Ring des Nibelungen van Wagner (1999, reprise in 2005 en 2014).

Rheimsreisje

Deel