Gastdirigenten en solisten

Benjamin Wallfisch was nog voor hij kon lezen al bezeten van muziek: ‘Ik was dol op improviseren en weigerde noten te leren lezen toen ik ouder werd, tot grote ergernis van mijn pianoleraren.’ Tijd

Geboren in Houston in 1966 werd dirigent John Axelrod al op 16-jarige leeftijd toegelaten als leerling van Leonard Bernstein.

‘Telkens als ik een stuk opnieuw dirigeer, bouw ik voort op mijn ervaring en neem nieuwe risico’s. Als dat lukt, groeit het stuk bij elke uitvoering. Maar perfect wordt het nooit.

klarinet
Nederlands Philharmonisch Orkest

aanvoerder

In zijn kinderjaren kreeg de Engelse dirigent Ed Gardner zijn eerste muzikale training als koorzanger van Gloucester Cathedral.

Koordirigent Boudewijn Jansen studeerde piano en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium. Zijn eerste belangrijke ervaring deed hij op bij de operastudio van De Nederlandse Reisopera.

De Estlander Risto Joost (1980) studeerde in Tallin en Wenen zang, koor- en orkestdirectie. In al deze disciplines heeft hij een glansrijke carrière opgebouwd.

Ingo Metzmacher begon zijn loopbaan bij het Frankfurter Ensemble Modern. Vanaf 1997 was hij muzikaal directeur van het orkest en de opera van Hamburg.

Hoewel Christoph Poppen grote faam verwierf als dirigent, begon hij zijn carrière als violist.

Pagina's

Deel