Dirigenten en solisten

Chef-dirigent van het Noord Nederlands Orkest Stefan Asbury is regelmatig te gast bij toonaangevende orkesten wereldwijd.

In Londen in 1960 geboren, begon George Benjamin zijn muzikale bestaan in Parijs als favoriete leerling van Olivier Messiaen.

‘Telkens als ik een stuk opnieuw dirigeer, bouw ik voort op mijn ervaring en neem nieuwe risico’s. Als dat lukt, groeit het stuk bij elke uitvoering. Maar perfect wordt het nooit.

Zijn moeder wilde graag dat hij, net als zij zelf, balletdanser zou worden, maar Andrey Boreyko (1957) koos voor een studie compositie. ‘Ik was al 26 toen de ommekeer kwam.

, klarinet
Nederlands Philharmonisch Orkest

aanvoerder

Louis Buskens kreeg zijn opleiding aan het Tilburgs Conservatorium waar hij naast koordirectie en schoolmuziek ook blokfluit studeerde.

De Italiaanse dirigent Paolo Carignani studeerde aanvankelijk piano, orgel en compositie, maar legde zich naderhand toe op directie, met name opera.

‘A great concert,’ ‘Stunning, just stunning,’ ‘Watch out for her,’ zomaar enkele zinnen uit Amerikaanse recensies van de Taiwanese dirigente Mei-Ann Chen.

Richard Egarr begon ooit als koorknaap in York Minster aan de Chetham’s School of Music in Manchester.

Met het winnen van de Donatella Flick Conducting Competition in Londen in 2000 en enkele jaren later het concours van het Orquestra de Cadaqués in Catalonië, trok de Spaanse dirigent Pablo González

Pagina's

Deel