Dirigenten en solisten

Geboren in Houston in 1966 werd dirigent John Axelrod al op 16-jarige leeftijd toegelaten als leerling van Leonard Bernstein.

‘Telkens als ik een stuk opnieuw dirigeer, bouw ik voort op mijn ervaring en neem nieuwe risico’s. Als dat lukt, groeit het stuk bij elke uitvoering. Maar perfect wordt het nooit.

Zijn moeder wilde graag dat hij, net als zij zelf, balletdanser zou worden, maar Andrey Boreyko (1957) koos voor een studie compositie. ‘Ik was al 26 toen de ommekeer kwam.

De Britse dirigent Martyn Brabbins (1959) studeerde orkestdirectie, eerst in Londen en daarna aan het Conservatorium in Sint Petersburg bij de legendarische directiepedagoog Ilya Musin.

'He is talented, knows what he wants and is very able to show the orchestra.', aldus dirigent Edo de Waart over Frans-Aert Burghgraef.

‘A great concert,’ ‘Stunning, just stunning,’ ‘Watch out for her,’ zomaar enkele zinnen uit Amerikaanse recensies van de Taiwanese dirigente Mei-Ann Chen.

Nederlands Philharmonisch Orkest

De Portugese Nuno Coelho (1989), begon zijn loopbaan als violist.

In zijn kinderjaren kreeg de Engelse dirigent Ed Gardner zijn eerste muzikale training als koorzanger van Gloucester Cathedral.

Koordirigent Boudewijn Jansen studeerde piano en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium. Zijn eerste belangrijke ervaring deed hij op bij de operastudio van De Nederlandse Reisopera.

De Estlander Risto Joost (1980) studeerde in Tallin en Wenen zang, koor- en orkestdirectie. In al deze disciplines heeft hij een glansrijke carrière opgebouwd.

Pagina's

Deel