Dirigenten en solisten

Geboren in Houston in 1966 werd dirigent John Axelrod al op 16-jarige leeftijd toegelaten als leerling van Leonard Bernstein.

‘Telkens als ik een stuk opnieuw dirigeer, bouw ik voort op mijn ervaring en neem nieuwe risico’s. Als dat lukt, groeit het stuk bij elke uitvoering. Maar perfect wordt het nooit.

klarinet
Nederlands Philharmonisch Orkest

aanvoerder

In zijn kinderjaren kreeg de Engelse dirigent Ed Gardner zijn eerste muzikale training als koorzanger van Gloucester Cathedral.

Koordirigent Boudewijn Jansen studeerde piano en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium. Zijn eerste belangrijke ervaring deed hij op bij de operastudio van De Nederlandse Reisopera.

De Estlander Risto Joost (1980) studeerde in Tallin en Wenen zang, koor- en orkestdirectie. In al deze disciplines heeft hij een glansrijke carrière opgebouwd.

Als zoon van een opera-intendant en geboren in Pesaro, de geboortestad van Rossini, was het niet verwonderlijk dat Michele Mariotti het operavak in ging.

Ingo Metzmacher begon zijn loopbaan bij het Frankfurter Ensemble Modern. Vanaf 1997 was hij muzikaal directeur van het orkest en de opera van Hamburg.

‘De uitvoering was een uiterst enerverend gebeuren en liet het publiek overdonderd en zinderend van opwinding achter, wat gepaard ging met een grootse en langdurige staande ovatie.’ Een zinsnede ui

Hoewel Christoph Poppen grote faam verwierf als dirigent, begon hij zijn carrière als violist.

Pagina's

Deel