Dirigenten en solisten

Zijn moeder wilde graag dat hij, net als zij zelf, balletdanser zou worden, maar Andrey Boreyko (1957) koos voor een studie compositie. ‘Ik was al 26 toen de ommekeer kwam.

klarinet
Nederlands Philharmonisch Orkest

aanvoerder

De Britse dirigent Martyn Brabbins (1959) studeerde orkestdirectie, eerst in Londen en daarna aan het Conservatorium in Sint Petersburg bij de legendarische directiepedagoog Ilya Musin.

‘A great concert,’ ‘Stunning, just stunning,’ ‘Watch out for her,’ zomaar enkele zinnen uit Amerikaanse recensies van de Taiwanese dirigente Mei-Ann Chen.

Nederlands Philharmonisch Orkest

De Portugese Nuno Coelho (1989), begon zijn loopbaan als violist.

Huba Hollóköi begon zijn muzikale carrière als violist. Later vervolgde hij zijn studie op het gebied van orkestdirectie in de klas van Leif Segerstam aan de Sibelius Academie.

De liefde voor de kunst van het dirigeren kwam bij Andrew Litton (1959) al op tienjarige leeftijd toen hij Leonard Bernstein tijdens een van zijn beroemde jongerenconcerten bezig zag en hij Sjostak

Op de bok en in de bak heeft Carlo Rizzi een indrukwekkende carriere als concert- en operadirigent. Met het Nederlands Philharmonisch Orkest heeft hij in beide hoedanigheden al een lange band.

‘Hij is een openbaring op het podium’, en ‘De nog jonge maestro maakte diepe indruk met de rust en gevoeligheid waarmee hij de schoonheid en de kracht van de muziek overbracht.’ Twee korte typering

Deel