Gastdirigenten en solisten

Benjamin Wallfisch was nog voor hij kon lezen al bezeten van muziek: ‘Ik was dol op improviseren en weigerde noten te leren lezen toen ik ouder werd, tot grote ergernis van mijn pianoleraren.’ Tijd

‘Telkens als ik een stuk opnieuw dirigeer, bouw ik voort op mijn ervaring en neem nieuwe risico’s. Als dat lukt, groeit het stuk bij elke uitvoering. Maar perfect wordt het nooit.

Nederlands Philharmonisch Orkest

De Portugese Nuno Coelho (1989), begon zijn loopbaan als violist.

In zijn kinderjaren kreeg de Engelse dirigent Ed Gardner zijn eerste muzikale training als koorzanger van Gloucester Cathedral.

Koordirigent Boudewijn Jansen studeerde piano en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium. Zijn eerste belangrijke ervaring deed hij op bij de operastudio van De Nederlandse Reisopera.

De Estlander Risto Joost (1980) studeerde in Tallin en Wenen zang, koor- en orkestdirectie. In al deze disciplines heeft hij een glansrijke carrière opgebouwd.

Ingo Metzmacher begon zijn loopbaan bij het Frankfurter Ensemble Modern. Vanaf 1997 was hij muzikaal directeur van het orkest en de opera van Hamburg.

Hoewel Christoph Poppen grote faam verwierf als dirigent, begon hij zijn carrière als violist.

Ondanks zijn jeugdige leeftijd van 27 jaar heeft de Zwitserse Lorenzo Viotti zich reeds geprofileerd als een uiterst talentvol dirigent.

‘Hij is een openbaring op het podium’, en ‘De nog jonge maestro maakte diepe indruk met de rust en gevoeligheid waarmee hij de schoonheid en de kracht van de muziek overbracht.’ Twee korte typering

Deel