Gastdirigenten en solisten

Benjamin Wallfisch was nog voor hij kon lezen al bezeten van muziek: ‘Ik was dol op improviseren en weigerde noten te leren lezen toen ik ouder werd, tot grote ergernis van mijn pianoleraren.’ Tijd

Geboren in Houston in 1966 werd dirigent John Axelrod al op 16-jarige leeftijd toegelaten als leerling van Leonard Bernstein.

Sinds zijn debuut aan de Scala in Milaan in 1992 is dirigent Maurizio Benini niet meer weg te denken uit de meest vooraanstaande operahuizen in de wereld.

Nederlands Philharmonisch Orkest

De Portugese Nuno Coelho (1989), begon zijn loopbaan als violist.

In eerste instantie was de fluit het muzikale pad waarop Karel Deseure zich begaf. Hij sloot daarin met onderscheiding zijn opleiding af aan het Conservatorium van Antwerpen.

Naar zijn eigen zeggen kwam James Gaffigan niet uit een bijzonder muzikale familie. Er stond een piano en hij kreeg wat muzieklessen, maar het waren vooral partituren die hem interesseerden.

In zijn kinderjaren kreeg de Engelse dirigent Ed Gardner zijn eerste muzikale training als koorzanger van Gloucester Cathedral.

Koordirigent Boudewijn Jansen studeerde piano en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium. Zijn eerste belangrijke ervaring deed hij op bij de operastudio van De Nederlandse Reisopera.

Waar zijn halfbroer Billy Joel de lichte muze volgde, koos Alexander Joel voor de klassieke muziek en studeerde orkestdirectie.

De fascinatie voor het dirigeren zat er bij de Russische dirigent Stanislav Kochanovsky al vroeg in: ‘Ik was 11 toen ik in het Mariinsky Theater één van de knapen zong in Die Zauberflöte.

Pagina's

Deel