Gastdirigenten en solisten

Benjamin Wallfisch was nog voor hij kon lezen al bezeten van muziek: ‘Ik was dol op improviseren en weigerde noten te leren lezen toen ik ouder werd, tot grote ergernis van mijn pianoleraren.’ Tijd

Geboren in Houston in 1966 werd dirigent John Axelrod al op 16-jarige leeftijd toegelaten als leerling van Leonard Bernstein.

Nederlands Philharmonisch Orkest

De Portugese Nuno Coelho (1989), begon zijn loopbaan als violist.

In zijn kinderjaren kreeg de Engelse dirigent Ed Gardner zijn eerste muzikale training als koorzanger van Gloucester Cathedral.

Koordirigent Boudewijn Jansen studeerde piano en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium. Zijn eerste belangrijke ervaring deed hij op bij de operastudio van De Nederlandse Reisopera.

Waar zijn halfbroer Billy Joel de lichte muze volgde, koos Alexander Joel voor de klassieke muziek en studeerde orkestdirectie. Dat leidde hem al snel richting opera.

Ingo Metzmacher begon zijn loopbaan bij het Frankfurter Ensemble Modern. Vanaf 1997 was hij muzikaal directeur van het orkest en de opera van Hamburg.

‘Hij is een openbaring op het podium’, en ‘De nog jonge maestro maakte diepe indruk met de rust en gevoeligheid waarmee hij de schoonheid en de kracht van de muziek overbracht.’ Twee korte typering

Deel