2014 - 2015

Mahler Symfonie nr. 1

Mahlers Eerste symfonie is doordrongen van jeugdige gedachten en naïviteit. Maar chef-dirigent Marc Albrecht hoort ook hoe de componist een levenscrisis overwint. Een thema dat ook terugkomt in zijn latere werk.

Dinerlezing: Muzikale Jugendstil

Dinerlezing: Muzikale Jugendstil

Rond 1900 was Wenen een bruisende stad die overliep van artistieke aspiraties waarin de Jugendstil een belangrijke plaats had. Wie kent niet de prachtige bouwwerken van Otto Wagner, de schilderijen van Gustav Klimt en de activiteiten van de  Sezession en de Wiener Werkstätte? Het was het Wenen waar componisten als Mahler, Korngold en de jonge Schönberg woonden en werkten. Op geraffineerde wijze vertaalden zij de Jugendstil naar de muziek.

  • Over de musici
Deel

Vriendenconcert: De kracht van stilte in de muziek

Vriendenconcert: De kracht van stilte in de muziek

Programma

Mozart, Sjostakovitsj en Sibelius.

Voordat de orkestleden met vakantie gaan hebben wij een laatste Vriendenactiviteit voor u in petto. Op 7 juni organiseren wij een vakantieconcert met na afloop een Zomerborrel met de musici, in de prachtige tuin van de NedPhO-Koepel. En als het weer wat minder is verhuizen de feestelijkheden gewoon naar binnen. Staf en musici heffen graag het glas met u op wederom een succesvol seizoen. Bovendien hebben wij een bijzondere verrassing waar we nu nog niets over los kunnen laten…

  • Over de musici
Deel
Deel

Voorprogramma Vivaldi Recomposed

Voorprogramma Vivaldi Recomposed

Voorafgaand aan het Vivaldi Recomposed concert op vrijdag 8 mei interviewt Floris Kortie de hoofdrolspelers van de avond: Daniel Hope, Tim Kliphuis en Gordan Nikolić. 

  • Over de musici
Deel

Seizoenspresentatie 2015-2016

Seizoenspresentatie 2015-2016

De concertprogrammering voor het nieuwe seizoen is bekend. Samen met radiopresentator Hans van den Boom zal ons hoofd Artistieke Zaken en Programmering Irene Witmer op zaterdag 16 mei 2015 van 19.00 tot 20.00 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw  alles vertellen over het nieuwe seizoen: wat staat er op het programma, wie zijn de dirigenten en solisten en wat zijn de achterliggende ideeën bij het kiezen van de werken?

  • Over de musici
Deel

Masterclass Marc Albrecht

Masterclass Marc Albrecht

Programma

Von Weber – Freischütz Ouverture
Brahms – Symfonie nr 1 eerste en laatste deel

NedPhO masterclass directie

Studenten orkestdirectie van de Conservatoria van Amsterdam en Den Haag krijgen de kans om bij chef-dirigent Marc Albrecht een masterclass te volgen. Deze masterclasses zijn openbaar en geven u de mogelijkheid om zelf te beleven hoe enerverend en mooi, maar ook hoe ongelooflijk intensief het vak van orkestdirigent is. U bent van harte welkom!

  • Over de musici
Deel

Pagina's