Seizoenspresentatie voor Vrienden

Nederlands Philharmonisch Orkest

Seizoenspresentatie voor Vrienden

Programma

STRAVINSKY - No Word from Tom, uit 'Rake's Progress'
PERGOLESI - Cuius animan gementem en Vidit suum dulcem natum, uit 'Stabat Mater'

Onze Vrienden ontvangen ook dit jaar als eerste de seizoensbrochure. Op zondag 26 februari zal Irene Witmer, hoofd artistieke zaken en programmering, samen met chef-dirigent Marc Albrecht de hoogtepunten van het aankomende seizoen presenteren. Dit is het uitgelezen moment om vragen te stellen en alvast vertrouwd te raken met seizoen 17|18. Daarnaast kunt u vast kennismaken met een sopraan die u later zal tegenkomen op het podium.

Kaarten bestellen

Dit evenement is speciaal voor onze Vrienden. Als Vriend kunt u nu kaarten bestellen via de blauwe button 'bestel kaarten'. U kunt maximaal 2 introducees meenemen.

Nog geen Vriend?

Meld u dan nu aan als Vriend. U kunt vervolgens direct voor € 15 naar deze seizoenspresentatie. Neem voor meer informatie contact op met Rebecca Kraanen, contactpersoon van de Vriendenkring: 
rebeccakraanen@nedpho.nl | 020 521 75 28.

 • Over de musici
 • Sergey Arseniev

  Sergey Arseniev, viool

  Deel
 • Katrien Baerts

  Katrien Baerts, sopraan

  Sinds de Belgische sopraan Katrien Baerts in 2011 door wist te dringen tot de halve finale van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd, is haar carrière pijlsnel tot grote hoogten gestegen. 

  Sinds de Belgische sopraan Katrien Baerts in 2011 door wist te dringen tot de halve finale van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd, is haar carrière pijlsnel tot grote hoogten gestegen. Momenteel is ze een veelgevraagd zangeres die samenwerkte met onder meer de Philharmonie Zuidnederland, het Radio Filharmonisch Orkest, Asko|Schönberg en het Koninklijk Concertgebouworkest. Haar cd met liederen van Berg en Zemlinsky oogstte alom bewondering. Daarnaast heeft ze diverse operarollen gezongen waaronder Bergs Lulu bij De Nationale Opera.

  Katrien Baerts valt vooral op door haar gedurfde en vernieuwende repertoirekeuze. Ze zong de titelrol tijdens de wereldpremière van Suster Bertken van Zuidam, die ook op cd is verschenen, en schitterde in werk van Messiaen, Birtwistle en Kurtág. Nog in mei 2016 toerde ze door Nederland met de bijzonder productie Koeien van Misha Mengelberg. Met haar vaste pianist Bart Verheyen geeft ze regelmatig recitals waarin zij zich toeleggen op minder gangbare composities.

  Uitgeleerd raakt de sopraan nooit: ‘Zangers zijn eeuwige studenten. Ze hebben hun hele leven begeleiding nodig om zich verder te ontwikkelen. Een coach fungeert voor ons als een derde oor. Je eigen stem klinkt voor jezelf heel anders dan voor een ander.’

  Deel
 • Jeroen Botma

  Jeroen Botma, trompet

  Nederlands Philharmonisch Orkest
  plv. aanvoerder

  plv. aanvoerder

  Deel
 • Ernst Munneke

  Ernst Munneke, orgel, piano

  Deel
 • Jan Bastiaan Neven

  Jan Bastiaan Neven, cello

  Nederlands Kamerorkest

  Jan Bastiaan Neven is plaatsvervangend aanvoerder cello van het Nederlands Kamerorkest.

  plv. aanvoerder

  Jan Bastiaan Neven kreeg toen hij tien jaar was zijn eerste cello-lessen van Jan Hollinger. Hij vervolgde zijn studie aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf bij Johannes Goritzki en later met een beurs van het Prins Bernard Cultuurfond aan het New England Conservatory in Boston bij Colin Carr en Laurence Lesser. Hij nam deel aan masterclasses met Gary Hoffman, Frans Helmerson, Anner Bijlsma en Philippe Müller. Reeds op jonge leeftijd trad Jan Bastiaan Neven op als solist met orkesten in Europa en de Verenigde Staten. Als kamermusicus speelde hij op de festivals van Norfolk, Verbier, Freyburg (USA), Sleeswijk-Holstein, Trecastagni (Sicilië), S'Agaro (Spanje) en "Le Festival des Heures Romantiques" in Monthodon. Als lid van het Huntington Piano Trio trad hij op in Carnegie Hall en vele andere plaatsen in de Verenigde Staten. Jan Bastiaan Neven is plaatsvervangend aanvoerder cello van het Nederlands Kamerorkest.

  Deel
 • Laura Oomens

  Laura Oomens, 2e viool

  Nederlands Kamerorkest

  Sinds 2012 is Laura plaatsvervangend aanvoerder tweede violen.

  plv. aanvoerder

  Laura Oomens werd in Middelburg geboren als dochter van een pianiste en een violist. Opgroeiend in Duitsland begon Laura op vierjarige onder leiding van haar vader met vioolspelen. Hierna kreeg ze les bij Herman Krebbers, Uwe-Martin Haiberg en David Takeno. Van 2007 tot 2010 was Laura als eerste violiste verbonden aan het Residentie Orkest. In het laatste jaar was zij tweede concertmeester. In 2009 richtte ze het Unison Chamber Music Festival op in Sangerhausen, Duitsland. Sinds 2012 is Laura plaatsvervangend aanvoerder tweede violen van het Nederlands Kamerorkest.

  Laura bespeelt een Nicolaus Gagliano uit 1779, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

  Deel
 • Marjolein de Waart

  Marjolein de Waart, altviool

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Sinds 1992 is Marjolein de Waart als tweede plaatsvervangend aanvoerder verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

  2e plv. aanvoerder

  Marjolein de Waart werd geboren in 1967 in een familie met een lange muzikale geschiedenis. Haar vader Edo de Waart is hoboïst en een internationale geroemde dirigent, wiens eigen vader weer bij het koor van de Nationale Opera werkte. Marjolein zelf studeerde viool aan het Konkinklijk Conservatorium in Den Haag, het San Francisco Conservatory of Music en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Sinds 1992 is ze tweede plaatsvervangend aanvoerder verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

  Deel
 • Annette Zahn

  Annette Zahn, contrabas

  Nederlands Kamerorkest

  Annette Zahn werd in 1991 aangesteld als aanvoerder contrabas van het Nederlands Kamerorkest.

  aanvoerder

  Annette Zahn studeerde in Duitsland bij professor Günter Klaus en Harald Friedrich, en aan het Conservatorium van Geneve bij Franco Petracchi. Ze sloot haar studies af met de Premier Prix de Virtuosité. Na haar studie werd zij door Sir John Eliot Gardiner aangesteld als aanvoerder contrabas bij de Opéra de Lyon. Daarnaast speelde Annette met het Tonhalle Orchestra Zürich en het Swiss Romande Orechstra in diverse grote zalen van Europa. 

  Eind jaren '80 verhuisde Annette Zahn naar Nederland. Na enkele jaren als aanvoerder contrabas bij het Balletorkest werkzaam te zijn geweest, werd ze in 1991 aangesteld als aanvoerder contrabas van het Nederlands Kamerorkest. In kamermuziek speelde zij nationaal en internationaal samen met onder meer Gordan Nikolić. 

  Deel
Deel