Uitbundig

Triomf en magie

Triomf en magie

MEDIA

Programma

Weber, Mendelssohn en Tsjaikovski        
Weber
– Ouverture Der Freischütz
Mendelssohn – Vioolconcert in e
Tsjaikovski – Symfonie nr. 4 

WEBER, MENDELSSOHN EN TSJAIKOVSKI

  • Over de musici

Romantische Nacht

Romantische Nacht

MEDIA

Programma

Diepenbrock en Bruckner       

Diepenbrock
– Die Nacht
Bruckner – Symfonie nr. 4 Romantische

DIEPENBROCK EN BRUCKNER Het Nederlands Philharmonisch Orkest begint het seizoen met een schitterend en  indrukwekkend concert. Anton Bruckner heeft daarin een ereplaats; hij verloor zijn hart voortdurend, maar trouwde uiteindelijk nooit. Het kon dan ook niet uitblijven dat Bruckner ooit zijn hartstochtelijke gevoelens in een symfonie zou verbeelden. Het werd zijn Vierde symfonie met dan ook de veelbetekenende bijnaam Romantische.

  • Over de musici

NedPhO GO! Familieconcert 6+ Tubby the Tuba

NedPhO GO! Familieconcert 6+ Tubby the Tuba

MEDIA

Programma

Prokofjev, Kleinsinger en Vaughan Williams          

Kleinsinger
 - Tubby the Tuba 

Vaughan Williams - The Wasps
Prokofjev 
- Peter en de Wolf

Een heel orkest tot je beschikking hebben om een verhaal te vertellen, dat is iets waar heel wat ouders van dromen. Het NedPhO nodigt daarom de hele familie uit om met elkaar te luisteren naar spannende muzikale avonturen. Het eerste verhaal speelt in het orkest zelf. De tuba is bedroefd omdat hij in het orkest alleen maar ‘hoempa’ mag doen. Hij droomt ervan om ook eens een echte melodie te mogen spelen. De grote groene kikker heeft medelijden met hem en belooft te helpen. Zou het lukken om de droom van Tubby the Tuba uit te kunnen laten komen?

  • Over de musici

Il Turco in Italia

Il Turco in Italia

Programma

Gioacchino Rossini
          
Il turco in Italia

De dichter Prosdocimo zoekt een verhaal voor een komedie en zoekt dat in een zigeunerkamp bij Napels. Daar bevindt zich ook de gevluchte Turkse slavin Zaida, die nog altijd houdt van haar meester Selim, maar uit de harem moest vluchten vanwege een valse beschuldiging. Haar hing de doodstraf boven het hoofd. Geronio wil van een waarzegster horen of hij zijn lastige vrouw Fiorilla de baas kan worden, maar de 'zigeunerin' Zaida geeft hem weinig hoop.

  • Over de musici
Deel

Wie was Stalin?

Wie was Stalin?

MEDIA

Programma

Walton en Sjostakovitsj         

Walton
 - Altvioolconcert

Sjostakovitsj

- Symfonie nr. 10

Een oude bekende keert terug bij het Nederlands Philharmonisch Orkest: dirigent Vassily Sinaisky. In de jaren negentig was deze Russische musicus enige tijd aan het orkest verbonden als vaste gastdirigent. Hij dirigeert de Tiende symfonie van Dmitri Sjostakovitsj. Het werk dateert officieel uit 1953 en zou in slechts enkele maanden op papier zijn gezet na de dood van Josef Stalin. Er zijn stemmen die beweren dat het werk al jaren eerder voltooid werd. Nog een raadsel: is het korte tweede deel een ironiserend portret van de dictator Stalin?

  • Over de musici

De Spirituele Wereld van Pärt

De Spirituele Wereld van Pärt

Programma

Pärt en Bach              

2 maart:

Pärt
 - Wallfahrtslied, Orient & Occident 

C.Ph.E. Bach
 - Concert voor fluit in d 

Pärt
 - Te Deum

4 maart:

J.S. Bach
 - Singet dem Herrn, Contrapunctus I uit Die Kunst der Fuge
Pärt
 - Fratres, Nunc dimittis, Te Deum

Het bijzondere aan de muziek van Arvo Pärt is dat het bij de luisteraar een gevoel van tijdloosheid oproept. In een omgeving van minimalisme, klankvelden en absolute harmonie schept hij een sfeer van muzikale eeuwigheid. Maar hoewel diep gelovig, schrijft Part geen liturgische muziek voor kerkgangers, hij componeert muzikale mystiek voor iedereen, gelovig of niet. Met het Nederlands Kamerkoor wijdt het Nederlands Kamerorkest een minifestival aan deze bijzondere Estlandse componist. Daarin een aantal vocale en instrumentale werken die een goed beeld vormen van Pärts unieke oeuvre.

  • Over de musici

De legende van de onzichtbare stad Kitesj

De legende van de onzichtbare stad Kitesj

Programma

Nikolaj Rimski-Korsakov                
         
De legende van de onzichtbare stad Kitesj en het meisje Fevronja

In een dicht woud woont het meisje Fevronja met haar broer. Een vreemdeling verdwaalt tijdens de jacht: prins Vsevolod Joerjevitsj, zoon van vorst Joeri Vsevoloditsj van Kitesj. Fevronja en Vsevolod worden verliefd op elkaar en hij vraagt haar ten huwelijk.
In Klein Kitesj wacht een menigte de bruid op. Een bard voorspelt een sombere toekomst; de dronkenlap Grisjka bespot Fevronja. Als het gezelschap een begin wil maken met de huwelijksrituelen, vallen plotseling de Tataren binnen. Ze nemen Fevronja en Grisjka gevangen: haar als buit en hem als gids om hen naar Groot Kitesj te leiden.

  • Over de musici
Deel

Avonturen

Avonturen

Programma

NedPhO-koperensemble

Speciaal voor poptempel Paradiso presenteert het koperensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest een toegankelijk concert in een ongedwongen sfeer en prachtige ambiance. Een uitgelezen kans om eens een 'klassiek' concert mee te maken waarbij je de musici bij wijze van spreken kunt aanraken. Een reis door de tijd vol avontuur en symfonisch geluid. Een muzikale vertaling van de reizen van koning Balthasar, Don Quichote en andere helden. Een onontkoombaar avontuur met het koperensemble voor oor (en oog).

  • Over de musici
Deel