Particulier

Geef om klassieke muziek en steun ons

Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest behoren tot de top van de Nederlandse orkesten. Niet voor niets begeleiden wij het merendeel van de producties bij De Nederlandse Opera en zijn we met zo'n 50 concerten per seizoen kind aan huis in het Concertgebouw. Naast het bieden van topkwaliteit hebben beide orkesten het doel om klassieke muziek toegankelijk te maken voor iedereen. Rondom de concerten vinden daarom tal van activiteiten plaats waardoor bezoekers meer te weten komen over het concert en de uitvoerende.

'Klassieke muziek voor iedereen'

Als geen ander orkestbedrijf zet het Nederlands Philharmonisch Orkest zich er hartstochtelijk voor in om de wereld mooier te maken met muziek. Dat doen we in de sereniteit van de concertzaal, maar ook in het rumoer van de straat; we zijn een orkest dat midden in de maatschappij staat en muziek maakt met een missie. Zonder uw steun en betrokkenheid zou dat allemaal niet lukken. Als particulier kunt u ons steunen als Vriend of Donateur.

Geefkringen
Onze geefkringen zijn elk verbonden aan een groep musici uit het orkest. Als lid van één van de kringen draagt u bij aan de continuïteit van het orkest en ondersteunt u onze doelstelling om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van mooie muziek. Als lid van één van deze kringen ontmoet u elkaar en de orkestleden regelmatig.

De Strijkers-kring (vanaf 125 euro)
De Strijkers vormen de grootste groep musici van het orkest. U bent als donateur met een jaarlijkse bijdrage vanaf 125 per jaar het financiële fundament van onze beide orkesten. Als dank ontvangt u een bijzonder welkomstgeschenk; het kleinste instrument dat wordt gebruikt door onze musici. Daarnaast geniet u een aantal privileges, zoals een gratis uitnodiging voor het Vriendenconcert voor twee personen en twee keer per jaar een exclusief ontvangst in de NedPhO-Koepel. 

De Harmonie-kring (vanaf 500 euro)
De houtblazers en koperblazers vormen samen de harmonie en brengen kleur en melodie aan het orkest. Met een jaarlijkse bijdrage vanaf 500 euro treedt u toe tot de Harmonie. Harmonieleden vinden het belangrijk dat de instrumenten in topconditie zijn en gehouden worden. Uw bijdrage draagt extra bij aan het Instrumentenfonds. Voor uw betrokkenheid geniet u een aantal privileges, waaronder: twee gratis Vriendenconcerten en een uitnodiging voor een exclusief (repetitie)bezoek aan de Koepel.

De Slagwerk-kring (vanaf 1000 euro)
Met een jaarlijkse bijdrage van 1000 euro per jaar draagt u ritmische energie en stuwkracht toe aan ons orkest. Slagwerkers hechten belang aan educatie en het bereiken van nieuw publiek. Als Slagwerker bepaalt u zelf welke bestemming uw donatie krijgt, zoals bijvoorbeeld het Yakov Kreizbergfonds, Instrumentenfonds of aan het assistent-dirigentschap. Slagwerkers genieten persoonlijke privileges.

Voor meer informatie over de kringen en over hoe u kunt toetreden, kunt u contact opnemen met Rebecca Kraanen via 020 - 521 75 28 of rebeccakraanen@nedpho.nl .

Regelmatig nemen wij (telefonisch) contact op met onze Vrienden en Donateurs om te informeren naar hun ervaringen en belevingen.

Deel