NedPhO-Koepel

Thuis in de Indische buurt

NedPhO Koepel

Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest is gehuisvest in de Indische buurt in Amsterdam Oost: in de voormalige Majellakerk die sinds de verhuizing in 2012 de naam NedPhO-Koepel draagt. Met de NedPhO-Koepel beschikt het orkest als enig professioneel orkest in Nederland over een eigen, goed uitgeruste thuishaven en heeft de Indische Buurt een culturele ontmoetingsplek van topkwaliteit.

Publieksingang 

Batjanstraat 3
1094 RC  Amsterdam

De publieksingang is alleen geopend wanneer er concerten of openbaar toegankelijke evenementen zijn. Zie het concertoverzicht voor meer informatie.

Artiesteningang, bezoekers kantoor, leveranciers en postadres 

Obiplein 4
1094 RB  Amsterdam

Openingstijden secretariaat: ma t/m vr, 9.00 tot 17.00 u

Verhuur

Wij delen ons podium graag met u. U kunt de spectaculaire NedPhO-Koepel huren: het is een officiële trouwlocatie en een sfeervolle ruimte voor recepties, lezingen, concerten, diners en relatie-events. Er is een prachtige tuin en er zijn ook mogelijkheden voor muzikale begeleiding. 


Over de NedPhO-Koepel

De Gerardus Majellakerk werd in 1925 gebouwd door architect Jan Stuyt. Met de komst van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest kreeg de Majellakerk, die in 1992 nog op de nominatie stond om gesloopt te worden, een fraaie nieuwe herbestemming.

Na een intensieve en grondige verbouwing door eigenaar NV Stadsherstel Amsterdam, biedt de NedPhO-Koepel onder meer plaats aan kantoren, oefenstudio’s en een gloednieuwe repetitie- en concertzaal, inclusief een flexibele publiekstribune met 200 plaatsen. Met Koepelconcerten en educatieprojecten proberen we het publiek in de NedPhO-Koepel ‘dichtbij en rondom het orkest’ te verwelkomen. Door bijdragen van onder meer het Prins Bernhard Cultuur Fonds en het VSBfonds kon het orkest samen met NV Stadsherstel Amsterdam een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan. 

Deel